Geen reden om niet te gaan ondernemen


Twee op de drie Nederlanders ziet het starten van een eigen bedrijf als een goede carrièrestap. Twee derde! We zijn een ondernemend volkje, zo lijkt. Maar als je naar de praktijk kijkt zijn er toch maar weinig mensen die daadwerkelijk voor zichzelf beginnen. Waarom niet? 

Het percentage stijgt weliswaar, maar toch waren het er in 2017 nog geen 200.000 (bron: KvK ). Waarom dan zoveel mensen de stap niet zetten? Daar hebben ze goede redenen voor, ongetwijfeld. Maar er zijn ook redenen die geen argument mogen zijn om niet voor je zelf te beginnen. We noemen er vijf:

Lees meer

’Beloon flexwerkers beter’

Het kabinet moet uitzendkrachten en flexwerkers beter belonen in plaats van flexwerk duurder te maken. Dat zegt algemeen directeur Marcel Slaghekke van uitzendorganisatie Staffing Associates.

„Uitzendkrachten lopen een veel groter risico dan vaste werknemers, omdat zij vaker van baan wisselen. De minister moet uitzendkrachten daarom beter belonen. Dat kan via een beter loon of een hogere WW-uitkering”, zegt Slaghekke.

Lees hier het artikel in de telegraaf

ABU meldt positieve ontwikkelingen in de uitzendmarkt

Ook in periode 2 van 2017 zijn er positieve marktcijfers vanuit de ABU bekend gemaakt. In periode 2 (week 5-8) is het aantal uitzenduren met 8% toegenomen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is ook de omzet met 8% gestegen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar telde periode 2 een gelijk aantal werkbare dagen, er is dus geen correctie toegepast.

Lees meer

MKB-ondernemers positief over 2017

Onlangs verschenen de resultaten uit de Conjunctuurenquête Nederland na bewerking voor de Staat van het MKB. Het CBS meldt dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) positief zijn in hun verwachtingen voor 2017. MKB-Ondernemers verwachten voor 2017 meer omzet, hogere investeringen en uitbreiding van de werkgelegenheid. Ook kwam het ondernemersvertrouwen in het MKB aan het begin van het vierde kwartaal hoger uit dan een kwartaal eerder.

Lees meer

Global HR trends 2016

Onlangs presenteerde Deloitte University Press  haar “Global Human Capital Trends 2016”. Wat betekenen deze trends voor onze wereld van (flexibele) arbeid?  Waar moeten bedrijven, organisaties en overheden hun aandacht op vestigen in 2016 om bij te blijven in de snel veranderende wereld van HR? Wat zijn de gespreksthema’s waar  wij als dienstverleners in flexarbeid over spreken met onze opdrachtgevers. En hoe kunnen we bijdragen met praktische oplossingen voor deze uitdagingen? 

Lees meer

Steeds meer jongeren gaan franchisen

Het aantal jonge ondernemers dat gaat franchisen neemt toe. Dat meldt De Nationale Franchise Gids.

Uit onderzoek van het platform blijkt dat het aantal franchiseondernemers van 20 tot en met 29 jaar het afgelopen jaar met 8 procent is gestegen. Ons land telt op dit moment iets meer dan 125.000 ondernemers in die leeftijdscategorie.

Lees meer

Aandeel flexibele schil groeit naar een derde van beroepsbevolking

Het aandeel van de flexibele schil is in tien jaar gegroeid van een kwart naar een derde van de totale beroepsbevolking.Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde analyse van De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tussen 2005 en 2015 groeide de flexibele schil als onderdeel van de totale beroepsbevolking met 10 procentpunt naar 34 procent.

Die groei ging ten koste van mensen met een vast dienstverband. In diezelfde tien jaar nam het aandeel vaste arbeidscontracten namelijk met hetzelfde percentage af tot 62 procent van de totale beroepsbevolking.

Lees meer

Career Factory opent nieuwe vestiging in Venlo

VENLO, 1 september – Career Factory, traditioneel sterk vertegenwoordigd in de Randstad, breidt zijn werkgebied uit naar het Zuidoosten van het land: op 1 september opent Career Factory Venlo zijn deuren. Career Factory Nederland bemiddelt hoogopgeleide professionals in verschillende sectoren en vakgebieden.

Lees meer

Ondernemer worden?

Het starten van een eigen bedrijf wordt steeds populairder. Dit blijkt uit het feit dat er nooit eerder in korte tijd in Nederland zoveel nieuwe ondernemingen zijn gestart. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel KvK) blijkt namelijk dat Nederland eind 2015 bijna 1,8 miljoen ondernemingen telt, ruim 385.000 meer bedrijven dan in dezelfde periode in 2010.

Lees meer

CBS: groei banen flexmedewerkers

De werkgelegenheid groeit, de flexschil breidt uit en het aantal vacatures neemt toe. De uitzendbranche loopt daarmee voorop in het aantrekken van de arbeidsmarkt. Kortom, een goed moment om te investeren in jouw eigen uitzendbureau.

Lees meer

Nancy Spijker

Carrière Uitzendbureau

Nancy Spijker

Career Factory

Nancy Spijker

HappyNurse